Emaus Małopolska

Kiermasz

Dojazd

Nowy adres e-mail Wspólnoty w Krakowie (18.6.2007)
w związku ze zmianą domeny nowy adres e-mailowy naszej Wspólnoty to krakow@emmaus.pl

Znajdż nas na facebooku (6.3.2012)
Tam więcej informacji, zdjęć, etc. Zapraszamy!

+ więcej wiadomości

Wspólnota Emaus działa w Krakowie od kwietnia 2003. Utrzymujemy się własnym trudem, dzięki sprzedaży używanych mebli, ubrań, sprzętu RTV i AGD, książek oraz bibelotów.

Możecie Państwo do nas zadzwonić a my własnym transportem odberzemy to czego już nie potrzebujecie a co posiada wartość użytkową. W naszych warsztatach: elektrycznym i stolarskim, przedmioty te odzyskują dawny wygląd i sprawność. Dzięki temu mogą posłużyć kolejnym użytkownikom. Za niewielką opłatą odbierzemy od Państwa przeszkadzające rzeczy nie posiadające żadnej wartości.

Podarowane przez Państwa przedmioty trafiają na stały Kiermasz Wspólnoty Emaus na os. Willowym 29. Sprzedajemy je po niewygórowanych cenach, tak, by na zakupy u nas pozwolić mógł sobie każdy. Uzyskany w ten sposób dochód w całości przeznaczamy na utrzymanie członków Wspólnoty.

Staramy się także dzielić z innymi potrzebującymi. We współpracy z ośrodkami pomocy społecznej i innymi instytucjami charytatywnymi wspomagamy najuboższe rodziny. Meble i inne sprzęty domowe z naszego kiermaszu sprzedajemy najbardziej potrzebującym z dużymi zniżkami.

Posłuchaj reportażu, który ukazał się na antenie Radia Kraków.
reportaz_emaus.mp3

Oglądnij reportaż, wyemitowany na antenie Telewizji Kraków: film_emaus.asf

Zapraszamy do odwiedzania Kiermaszu Wspólnoty Emaus na os. Willowym 29, a takźe do korzystania z usług naszych warsztatów: elektrycznego i stolarskiego. Organizujemy także przeprowadzki. Zapewniamy bardzo atrakcyjne ceny i profesjonalną obslugę.
Godziny otwarcia kiermaszu : pon-pt 9.00-13.00 i 14.00-18.00, sobota 9.00-13.00

Jeśli mogą Państwo podarować nam coś, czego przydatność jest dla Państwa znikoma, a co mogłoby jeszcze posłużyć innym, prosimy o kontakt pod numerem telefonu:
(12) 642-24-68.

Wspólnota Emaus

N.T.P. im. sw. Brata Alberta

os. Willowe 29, Kraków

tel. (12) 642-24-68

mail: krakow@emmaus.pl

Posiadamy pozwolenie na organizację zbiórki publicznej nr 24/2012 PS.I.622.39.2012 wydane przez Marszałka Województwa Małopolskiego w dniu 17 grudnia 2012r, ważne w terminie 01 styczeń 2013 do 31 grudnia 2014r.

Jesteśmy uczestnikiem Zielonej Inicjatywy Gospodarczej

Nowosądeckie Towarzystwo Pomocy im. św. Brata Alberta